Viselkedési problémák

Gondolom, minden gazdának azért van kutyája, mert szeretné élvezni az együtt töltött időt. Sajnos, ez sokszor egyáltalán nem könnyű. Olyan mindennapi helyzetek okoznak problémát, mint a séta vagy az, ha vendégek jönnek. Az olyan problémás viselkedéseknek, mint pl. a források bevédése, odakapás, harapás, folyamatos húzás vagy ugatás, szinte mindig negatív érzelmek állnak a hátterében (félelem, szorongás).

A kutyakiképzés nem varázslat, nem lehet vele minden problémát megszüntetni. De mindig el lehet érni egy pozitív változást. At, hogy mind a kutya, mind a gazda életminősége javuljon.

Mit fogunk csinálni?

  • Az első, alapozó konzultáción részletesen elemezzük a kutya viselkedését, feltárjuk a lehetséges okokat. Csak akkor tudunk hatékonyan dolgozni, ha megértjük a “problémás” viselkedést kiváltó okot. Az agresszív viselkedéseknek sokszor egészségi probléma áll a hátterében, ezért lehet, hogy egy állatorvosi vizsgálatra is szükség lesz.
  • A biztonság a legfontosabb: a tiéd, a kutyádé, és a többi emberé és állaté. Ezért olyan intézkedéseket vezetünk be, amik azt szolgálják, hogy megelőzd a nem biztonságos helyzeteket. Ezzel csökkentjük a te stressz szintedet is és a kutyának is kevesebb esélye lesz gyakorolni a nemkívánt viselkedést.
  • Olyan kiképzési tervet készítünk, ami figyelembe veszi a kutyád szükségleteit és a te lehetőségeidet is.

Írj a nora@kutyaegyetem.hu címre, vagy hívj fel a +36 70 5622 656 számon.